צרו קשר 050-228-2912
News

עש המזון

עש המזון

עש המזון (בשמו המדעי: Plodia interpunctella) הוא עש מזיק ממשפחת העשוריים. והוא המזיק הנפוץ ביותר בעולם של מוצרי מזון מעובדים ומאוחסנים.

 

איך הוא נראה?

עש המזון נראה קטן יחסית, אורכו בין 8 – 10 מ"מ, והכנפיים אורכן, בין 16 – 20 מ"מ. צבעו אפור אפרפר עם כתמים, החלק האחורי של הכנפיים הוא בצבע חום כהה עם מעט כתמי חלודה. הכתמים בכנפיים מאפשרים לזהות אותם בקלות ולהבדיל אותם משאר סוגי העש. אורך זחל העש הוא 12 מ"מ, וצבעם קרם עם גוון ירקרק צהבהב. הראש בצבע חום כהה והם נמצאים לרוב קרוב מאוד למקורות מזון. הנקבות מטילות את הביצים על האוכל או צמוד אליו.

 

מחזור החיים של עש המזון

מחזור החיים של עש המזון נע בין 30 – 300 ימים. רוב חייו מתנהלים בתוך הבית. נקבת העש מטילה בין 60 – 400 ביצים, היא מטילה את הביצים על המזון ולאחר 12 – 14 יום הן בוקעות. זחלי עש המזון ניזונים מהמזון במשך 2 – 14 שבועות עד להפיכתם לגלמים, (תלוי בטמפרטורה ובאיכות המזון). בוגרי העש אינם ניזונים ולכן אורך החיים שלהם הוא בין שבוע לשבועיים, במהלך השבועיים הם מזדווגים והנקבות מטילות את הביצים ובכך ממשיך מחזור חיים חדש. 3 – 4 מחזורי חיים יכולים להתקיים במהלך שנה אחת.

 

ממה הם מתקיימים? ומה הנזק שהם גורמים לנו?

עש המזון – עש הקמח ההודי, מתקיים ממגוון גדול של מזון ממקור צמחי. הוא אוכל מכל מוצרי הדגן, אורז, פסטה, פירות יבשים, לחם, תבלינים, אגוזים, קורנפלור, סולת, קקאו, קפה, קמח, ועוד… מזהים את ביקור עש המזון על ידי קורים דקים בתוך האריזה, אלה קורים שהזחלים טווים בתהליך ההתגלמות. הזחלים הצעירים יכולים להיכנס גם לקופסאות פלסטיק סגורות שיש בהם מזון. קשה מאוד להפטר מהם, ועל מנת למנוע את התפשטותם והתפתחותם חייבים לזרוק את כל המזון הנגוע ולאפסן תקופה קצרה את כל האוכל במקרר. לנקות טוב את האזור הנגוע, להדביר על ידי הדברה מקצועית ולחכות לפחות מחזור חיים אחד עד להחזרת כל המזון למקום.

 

איך נמנע מעש המזון לפלוש אלינו?

במידה וגיליתם אצלכם במטבח סימנים של עש המזון, יש צורך לרוקן את כל הארון/המזווה מהמזון ולנקות טוב עם חומרי ניקוי תואמים. להשאיר את הארון ללא המזון לכמה ימים. רק לאחר כמה ימים להחזיר את מוצרי המזון לארון לאחר שבדקתם שאין במזון סימנים מהביקור של העש. אריזת המזון בשקיות פלסטיק לא מונעת מעש המזון להגיע אליו. הדרך הנכונה לשמור על המזון היא בקופסאות פלסטיק אטומות או צנצנות זכוכית אטומות.

 
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support